Actualitate

MINISTRUL EDUCATIEI – Ecaterina Andronescu a depus juramantul de investitura

Foto Ecaterina Andronescu - Maramures (c) eMaramures.roSenatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, azi – 2 iulie, la Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, juramantul de investitura in functia de ministru al Educatiei. La eveniment au fost prezenti premierul Victor Ponta, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga si Roberta Anastase. De asemenea, au asistat membri ai Guvernului, precum si consilieri din cadrul Administratiei Prezidentiale, inclusiv Daniel Funeriu.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, desi a apreciat potrivit ca aceasta sa depuna la cabinetul premierului o declaratie pe propria raspundere ca in teza sa de doctorat nu a plagiat si sa se asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate.

“Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit, ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a mai transmis, in scrisoare, ca ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare”, a precizat Administratia prezidentiala.

Andronescu a raspuns public ca nu a plagiat, ca nu a facut niciodata acest lucru si ca intreaga sa cariera e construita pe munca si onestitate.
Sursa: Mediafax