Actualitate

Ministrul Educaţiei a sunat clopoţelul în Maramureş

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop,a  sunat primul clopotel al noului an școlar în Vișeu de Jos. În deschidere Liviu Marian Pop a vorbit despre reclădirea încrederii în învățământ dar și despre încrederea în școala românească.

“Avem șansa să reclădim încrederea în dascălul român. Am ajuns ministru pentru că am avut încredere în tot ceea ce însemană școala românească. Vă asigur că voi face totul pentru școala românească și pentru dascăli. Școala românească are în următorii ani șansa să se reorienteze”, a spus în deschiderea anului școlar Liviu Marian Pop.

Acesta a amai arata ca “orice început de an școlar înseamnă speranţe şi emoții atât pentru copiii care păşeşc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură, înseamnă speranţe şi emoții pentru părinţi și pentru noi, dascălii.

Dragi elevi,

Noi, părinți şi profesori, vă garantăm că sunteți cei mai importanți pentru noi. De aceea facem toate eforturile pentru a avea condiții care să vă ajute să vă concentrați forţele pentru a învăța. Și implicit pentru a ne demonstra că sunteți mai buni ca noi. Voi lupta pentru a reduce şi chiar elimina lipsurile din sistem. Vreau să vă văd în şcoli primitoare, în siguranţă şi cu manuale pe bănci. Îmi doresc ca acest nou an școlar să reprezinte o rampă de lansare către îndeplinirea viselor voastre ” a mai spus ministrul Educatiei .

Acesta  și-a cerut scuze în numele fostului Guvern că elevii de clasa a V-a nu au manuale și a precizat că săpătămâna viitoare va arăta și care au fost motivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *