Actualitate

MINISTRU INLOCUIT – Maramureseanul Liviu Marian Pop scapa de “dezastrul” de la Ministerul Educatiei (VIDEO)

 Foto: Liviu Marian Pop - Victor Ponta
 Foto: Liviu Marian Pop - Guvern

Vezi VIDEO
“Sunt convins ca de acum incolo imi va fi mai usor”, a declarat, pentru eMaramures, ministrul Liviu Marian Pop, al carui mandat interimar la Educatie expira in cursul zilei de astazi. “Premierul Victor Ponta a anuntat ca Ecaterina Andronescu va prelua ministerul si ca va fi inaintata in acest sens o propunere catre presedintie. E o decizie de care stiam. Sunt membru al Guvernului si o voi respecta”, a mai comentat maramureseanul, care ramane de acum incolo ministru delegat pentru Dialog Social.

Pop a fost timp de 45 de zile in fruntea Ministerului Educatiei, fiind obligat sa gestioneze atat organizarea examenului de bacalaureat, cat si pe cea a evaluarilor nationale. Interimatul sau nu a fost lipsit de tensiuni avand in vedere protestele parintilor nemultumiti de testarea la limba romana pentru absolventii de clasa a VIII-a, dar si acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta care sunt in prezent investigate.

Sunt convins ca pasii importanti pe care i-am facut pentru redresarea dezastrului din invatamant vor fi continuati de noul ministru. Aceasta activitate, la Ministerul Educatiei, am derulat-o in paralel cu cea de la Dialog Social, insa a fost una voluntara, fara sa fie remunerata in plus. Acum voi ramane doar ministru delegat ”, a precizat Liviu Marian Pop pentru eMaramures, adaugand ca a pregatit deja ordonanta pentru functionarea dialogului social in Romania.

Intrebat daca ii face vreo recomandare viitorului ministru Ecaterina Andronescu, maramureseanul s-a marginit doar sa spuna ca ii ureaza mult succes si ca ii va fi aproape in activitatea derulata la Educatie.

Sursa: Larisa Cordea