Actualitate

MINISTRI NOI – Andronescu si Hasotti propusi pentru portofoliile de la Educatie si Cultura

Palatul Victoria - gov.roPremierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite astazi, 20 iunie, presedintiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu in postul de ministru al Educatiei si a lui Puiu Hasotti pentru functia de ministru al Culturii. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, ieri seara, ca se retrage din Guvern in urma respingerii apelului sau in procesul care s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca i-a propus premierului Victor Ponta preluarea sefiei Ministerului Culturii de catre senatorul PNL Puiu Hasotti.

Mircea Diaconu a fost declarat definitiv incompatibil, dupa ce instanta suprema a respins, marti, recursul acestuia privind hotararea prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat ca se afla in incompatibilitate intrucat a fost senator si director al Teatrului Nottara.

Marti, premierul a declarat ca exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu (PSD) sa fie propunerea sa pentru portofoliul Educatiei, el precizand ca nu a luat inca o decizie in acest sens si ca va face propunerea odata cu cea de la Cultura.
Sursa: Mediafax