Invatamant

Ministerul Educației face clarificări după declarațiile Ecaterinei Andronescu. „Nu se intenționează organizarea unor clase separate”

Ministerul Educației a venit cu precizări după ce Ecaterina Andronescu a declarat că ia în considerare crearea de clase speciale pentru elevii cu dificultăți de învățare sau cu nevoi speciale. Într-un comunicat, Ministerul Educației Naționale transmite că nu se urmărește crearea de clase separate pentru copii cu cerințe speciale, așa cum a lăsat să se înțeleagă Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la copiii cu dificultăţi de învăţare, MEN face următoarele precizări, menite să sublinieze, cu claritate, poziţia ministrului educaţiei naţionale: Ministerul Educaţiei Naţionale urmăreşte integrarea copiilor cu dificultăţi de învăţare în unităţile de învăţământ de masă şi dezvoltarea serviciilor de sprijin educaţional prin creşterea numărului profesorilor de sprijin şi a consilierilor şcolari – cu suportul cărora se realizează terapiile necesare, precum şi prin formarea cadrelor didactice care predau în clasele unde sunt integraţi individual copii cu nevoi speciale”, se arată în comunicatul Ministerului Educației, potrivit Mediafax.

„Declaraţiile ministrului educaţiei naţionale, pe tema mai sus-menţionată, au făcut referire întocmai la această necesitate, de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultăţi de învăţare. Precizăm că nu se intenţionează organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale”, se mai arată în comunicat.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat la Digi24: „Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *