Actualitate

Ministerul Agriculturii a primit 176 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru finanţarea fermierilor

Ministerul Agriculturii a primit astăzi 175,8 milioane de euro de la Comisia Europeană. Această sumă reprezintă rambursarea banilor utilizaţi din bugetul de stat de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în ianuarie, pentru plata anumitor subvenţii din ultimul trimestru din 2018, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurarele (MADR).

Rambursarea a fost făcută din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), un fond creat de Uniunea Europeană în vederea dezvoltării agriculturii statelor membre ale acesteia. Din 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din FEGA.

FEGA finanţează promovarea produselor agricole; măsurile luate pentru a asigura conservarea, caracterizarea, colectarea şi utilizarea resurselor genetice în agricultură; promovarea produselor agricole pe piaţa internă a UE; programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Această sumă se alătură rambursărilor efectuate de către Comisia Europeană din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) în lunile ianuarie (807,5 milioane euro) şi februarie (452,86 milioane euro).

Sursă:Financiarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *