Comunitate

Militarii din Maramureş, exemplu pentru colegii lor din ţară. Ce au făcut aceştia în Baia Mare – FOTO

Militarii din Maramureş sunt exemplu la nivel naţional. Luni,  14 mai 2018, militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc „MARAMUREŞ” şi ai Centrului Militar Judeţean Maramureş, au participat la activitatea de îngrijire a cimitirelor de onoare şi a operelor comemorative de război, semnificative pentru jertfa eroilor români şi străini.

Activitatea s-a desfăşurat la Monumentul Ostaşului Român şi Cimitirul Comemorativ, situate în parcul Regina Maria din municipiul Baia Mare.

navigate_before
navigate_next

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, dar după s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În municipiul Baia Mare, joi, 17 mai, la ora 12.00, la MOnumentul Ostaşului din Parcul Regina Maria va avea loc comemorarea eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *