Comunitate

MII DE CONTESTATII – BAC – Peste 1.600 de contestatii depuse in Maramures pentru cresterea notelor la bacalaureat (VIDEO)

Vezi VIDEO
Val de contestatii in judetul Maramures. Mai mult de un sfert dintre candidatii prezenti la bacalaureat in judet au contestat notele obtinute la testare. Cele mai multe nemultumiri au fost in cazul probei de limba si literatura romana.

Nu mai putin de 1.625 de tineri maramureseni si-au inregistrat astazi, 9 iulie, cererile de recorectare pentru diverse probe sustinute in prima sesiune. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au aratat numarul a fost cu 1.100 mai mic decat cel inregistat la examenului din vara anului trecut.

Cele mai multe nemultumiri au fost legate de notele la limba romana, contestate de 530 de candidati. Alte 432 de reclamatii s-au inregistrat la matematica – proba D2 -, din partea celor care au studiat la grupurile scolare.

La geografie vor trebui recorectate 157 de lucrari, iar la biologie vegetala si animala au fost 126 de contestatii. De asemenea, au mai fost semnalate 109 nemultumiri la matematica – proba D1 -, din partea elevilor care au avut ca specializare matematica, in timp ce la istorie s-au inregistrat 106 cereri pentru recorectare.

Toate lucrarile pentru care au fost inregistrate contestatii vor fi trimise pentru corectare la Zalau, in judetul Salaj, iar rezultatele finale sunt asteptate in data de 13 iulie.
Sursa: Camelia Tocaci