Politica

Mihaela Câmpan, copreşedintele OFL Maramureş a făcut parte din delegația OFL România, la Bruxelles – FOTO

Mihaela Câmpan, copreşedintele OFL Maramureş a participat în perioada 20 – 23 noiembrie, la o vizită organizată la Bruxelles, la Parlamentul European. Din delegaţia OFL România a făcut parte şi sigheteanca Anişoara Mihali, membru în Biroul Executiv al Organizaţiei Femeilor Liberale.

“Evenimentul s-a desfășurat la Parlamentul European cu discuții aplicate și asimilare de informații. Am aflat multe lucruri noi despre rolul și importanța Parlamentului European, dar și despre atribuţiile parlamentarilor români și modul în care aceștia ajută România din forul European”, a spus Mihaela Câmpan, copreşedintele OFL Maramureş.

O primă întâlnire a delegaţiei OFL a fost cu europarlamentarii liberali Siegfried Mureşan și Cristian Bușoi, care au prezentat informații despre activitatea de europarlamentar, rolul și importanța acestuia, precum și semnificaţia alegerilor europarlamentare din 2019. Delegația femeilor liberale a participat şi la o ședință de plen a Parlamentului European, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Copilului, unde au avut loc dezbateri în prezența a sute de aleşi europeni, dar și reprezentanţilor ai tineretului din mai multe țări.

“Deşi pare relativ simplu, procesul decizional la nivelul Uniunii Europene este foarte important, în legislativul european fiind adoptate directive importante, cu impact pentru întreaga Europă, se iau decizii vitale pentru toţi europenii”, a mai spus Mihaela Câmpan.

La finalul zilei, ședința Biroului Executiv al OFL a fost deschisă de europarlamentarii Siegfried Muresan, Daniel Buda, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu și Mihai Turcanu.

În a doua zi a delegației OFL la Bruxelles, doamnele liberale au vizitat sediul PPE (Partidul Popular European), unde a avut loc o întâlnire cu europarlamentarul Siegfried Mureşan. Au avut loc discuții concrete și productive despre rolul și importanța Partidului Popular European, felul în care este structurat acesta, despre instituții europene dar și despre activitatea europarlamentarilor.

“Importanța alegerilor care urmează în 2019 a fost foarte bine punctată. România are nevoie de oameni competenți, care să apere și să lupte pentru interesele naționale în Uniunea Europeană!”, a concluzionat Mihaela Câmpan, copreşedintele OFL Maramureş.

 

 

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *