112

MIGRATIE – Patru cetateni pakistanezi si un afgan, opriti la frontiera de nord a tarii

Ieri, 12 octombrie, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale.

In jurul orei 14.30, politistii de frontiera au observat, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Tarna Mare – judetul Satu Mare, cinci persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat catre interiorul tarii si care nu isi justificau prezenta in zona.
Politistii de frontiera au legitimt persoanele in cauza, ocazie cu care au constatat ca acestea nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acestia sunt patru cetateni pakistanezi si un afgan, cu varste cuprinse intre 26 si 29 ani. Ei au declarat ca intentionau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.

Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar conform acordului dintre Romania si Ucraina, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Sursa: Emm