Stiri externe

MIGRANTI – Specialisti ai armatei ungare au inceput planificarea traseului gardului anuntat a fi construit la granita cu Romania (Reuters)

Topografi si ingineri militari ungari au fost vazuti miercuri planificand traseul gardului ce ar urma sa fie construit la frontiera cu Romania, in prelungirea celui de la granita cu Serbia, relateaza Reuters.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anuntat marti ca guvernul de la Budapesta a decis sa inceapa pregatirile in teren pentru extinderea la granita cu Romania a gardului pe care il construieste la frontiera cu Serbia, pentru a face fata unei eventuale schimbari a rutei folosite de imigranti.

”Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei”, a spus seful diplomatiei ungare.

Szijjarto a precizat ca masura este necesara intrucat traficantii de persoane care actioneaza de-a lungul granitei cu Serbia isi modifica ruta catre granita cu Romania si este probabil ca presiunea migrationista sa se mute in directia Romaniei.

Ulterior, premierul roman Victor Ponta a declarat ca decizia Ungariei de a ridica un gard la granite nu rezolva nimic din problema refugiatilor si “scoate Ungaria din Europa”.

Sursa: Agerpres