Actualitate

METEO – VREMEA IN JUDET – Vreme rece si ploi anuntate pentru zilele urmatoare, in Maramures

Vreme ploioasa (c) sxc.huVremea s-a racit considerabil in Maramures, fata de zilele trecute, iar meteorologii spun ca temperaturile se vor mentine scazute si in zilele urmatoare. “Cerul va fi variabil, temporar noros dupa-amiaza, când pe arii restrânse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, care vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice. Izolat la munte cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp”, a aratat purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Dan Buca.

Autoritatile au aratat ca vantul va sufla in general slab, dar ca intensificarile vor fi temporare. „La munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 27 grade Celsius, iar cele minime intre 9 si 13 grade Celsius”, au mai mentionat autoritatile.

„Meteorologii au prevazut pentru judetul Maramures ca temperaturile vor fi in scadere usoara si treptata, pana la valorile normale ale perioadei. In zilele cele mai racoroase mediile maximelor se vor situa intre 22 si 24 grade Celsius. La finalul acestei luni vremea va redeveni calduroasa. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina, cu probabilitate pana la data de 17 iulie. Pe arii restranse, aversele pot fi importante cantitativ”, a puctat Dan Buca.

In aceasta dimineata, termometrele 15 grade Celsius la Ocna Sugatag si 16 grade Celsius in Baia Mare. Mai cald a fost in schimb la Borsa, Viseu de Sus, Dragomiresti, Salistea de Sus, Moisei, in Baia Sprie, Baiut si Grosii Tiblesului, unde s-au semnalat 17 grade Celsius. La Sighetu Marmatiei, Tautii Magheraus, Somcuta Mare, Seini, Sapânta, Sacalaseni, Cavnic si in Targu Lapus au fost tot 16 grade, ca in municipiul resedinta de judet.

Autoritatile au mai mentionat ca in cursul noptii a plouat pe arii extinse in Maramures, fiind inregistrate totodata descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatea maxima de precipitatii a avut valoarea de 11 l/mp, la Vf. Iezer. “Pentru urmatoarele 24 de ore, hidrologii au precizat ca debite si nivelurile principalelor cursuri de apa din judet vor fi usor variabile”, au mai aratat cei de la prefectura.
Sursa: eMM.ro