Actualitate

METEO – Temperaturi de 35 de grade Celsius anuntate astazi, in Maramures

Canicula in Maramures - foto ziare.comTemperaturile se mentin ridicate si astazi, 9 iulie, in Maramures. Oficialii Institutiei Prefectului au atras atentia ca dupa-amiaza va fi canicula si ca mercurul din termometre va urca pana la 35 de grade Celsius, chiar daca pe arii restranse sunt posibile ploi si descarcari electrice. Sunt zone in judet unde va fi un pic mai racoare, maximele urmand sa se mentina in jurul valorii de 31 de grade. Purtatorul de cuvant Dan Buca a aratat ca minimele, pe timpul noptii care urmeaza, vor fi intre 16 si 19 grade, dar ca problema o va constitui din nou umezeala din aer, care va trece de pragul critic de 80 de unitati, si va crea disconfort maramuresenilor.

“In primele ore ale diminetii de astazi, 9 iulie, temperatura aerului a fost cuprinsa intre arata 18 grade Celsius la Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei, respectiv 20 grade Celsius in Baia Mare. La ora 9.00, termometrele aratau urmatoarele valori: 25 grade Celsius in Baia Mare, 24 grade Celsius la Seini, Somcuta Mare, Tautii Magheraus si Sacalaseni, 23 grade Celsius la Ocna Sugatag si Ulmeni, 22 grade Celsius la Viseu de Sus, Sapanta, Baiut si Cavnic, 21 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Salistea de Sus si Dragomiresti, 20 grade Celsius la Targu Lapus si Baia Sprie, 19 grade Celsius la Borsa, Grosii Tiblesului si Vf. Iezer”, a aratat el.

Indicele de confort termic a fost, la aceeasi ora, de 73 de unitati in Baia Mare, 70 i la Ocna Sugatag, 68 la Sighetu Marmatiei si de 66 de unitati la Targu Lapus. Autoritatile au mentionat ca nivelurile cursurilor de apa din judet sunt in scadere, dar ca nu au fost pana acum semnalate probleme deosebite.
Sursa: eMM.ro