Actualitate

METEO MARAMURES – Vreme calda si frumoasa, in Maramures

Astazi, 18 iulie, vremea va ramane frumoasa. Cerul va fi variabil. Izolat, in zona de munte vor cadea averse, care vor fi insotite si de descarcari electrice. Vantul va sufla de la slab, cu unele intensificari pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 26 grade Celsius, iar cele minime 10 grade si 13 grade Celsius. La primele ore ale diminetii termometrele aratau 13 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si 16 grade Celsius in Baia Mare.

Meteorologii au prognozat pentru judetul Maramures ca se va inregistra o crestere a regimului termic in zilele de 19 si 20 iulie, cand temperaturile vor ajunge pana la valoarea de 32 grade Celsius. Dupa data de 20 iulie temperatura aerului se va mentine la valori mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei, pana in data de 22 iulie, cu temperaturi maxime de 29 grade Celsius.

O scadere a valorilor termice se va produce pe data de 23 iulie, de pana la 12 grade Celsius, urmata de o noua crestere pana in data de 25 iulie, dupa care, pana la sfarsitul lunii, variatiile regimului termic vor fi nesemnificative, tendinta fiind totusi in usoara scadere.

Precipitatiile sub forma de ploaie vor fi, pana in data de 22 iulie, izolate, de scurta durata si slabe cantitativ, insa dupa aceea probabilitatea pentru averse si descarcari electrice pe arii extinse va creste.

La finalul acestei luni vremea va redeveni calduroasa. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina.
Sursa: Ioana Osan