Actualitate

METEO MARAMURES – Instabilitate atmosferica accentuata s-a anuntat in Maramures

Foto fulgerO informare meteorologica de instabilitate atmosferica accentuata a fost transmisa autoritatilor din Maramures. In atentionare se mentioneaza ca de azi, 15 iulie, de la ora 15.00, si pana maine, la ora 21.00. Vor fi averse, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si, pe arii restranse, caderi de grindina. Precipitatiile sub forma de ploaie vor avea izolat si caracter torential Cantitatile de apa vor depasi 20-30 l/mp, in special inna montana.

Prefectul Sorin Rednic, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie. De asemenea, au fost atentionati si membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramures.

Situatia hidrometeorologica va fi monitorizata permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operational al ISU Maramures si de angajatii din dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.
Sursa: Ioana Osan