Actualitate

METEO – COD GALBEN – Se anunta canicula si disconfort termic in Maramures pana in 7 iulie

Cel putin inca trei zile cu temperaturi ridicate ii asteapta pe maramureseni. Specialistii Centrului Meteorologic Regional Transilvania Nord si-au reinnoit avertizarea de cod galben pentru intreg judetul, anuntand ca mercurul din termometre va oscila din nou in jurul valorii de 37 de grade Celsius. In zonele urbane, unde exista mult asfalt si beton, mercurul din termometre va depasi insa pragul critic de 40 de grade.

Potrivit celei mai noi prognoze, canicula se va mentine in judet pana inclusiv in data de 6 iulie, iar in cursul dupa-amiezelor indicele temperatura-umezeala va trece de 80 de unitati, ceea ce se va traduce prin stari de molesala si disconfort pentru populatie.

Avand in vedere prelungirea avertizarii, prefectul Sorin Rednic a cerut avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta. S-a cerut angajatorilor sa asigure conditii prielnice de munca salariatilor, constand in ventilatie si cel putin doi-patru litri de apa pentru fiecare persoana.

“Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda cetatenilor, dar mai ales persoanelor varstnice cu probleme de sanatate sa evite, pe cat posibil, expunerea la soare si caldura, in intervalul orar 12.00-18.00. Este important sa consume lichide (apa si sucuri de fructe, in cantitate de 2-4 litri/zi) pentru rehidratarea organismului. Oferiti aceste lichide copiilor si persoanelor cu dizabilitati, chiar daca acestia nu le solicita”, au recomandat cei de la prefectura.

Sursa: eMM.ro