Politica Politica

Membrii UNPR din Nord-vestul ţării s-au întâlnit în Maramureş

Preşedintele fondator al UNPR Gabriel Oprea, preşedintele Ion Răducanu şi secretarul general Nuţu Fonta au participat sâmbătă, 20 octombrie, la Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, la Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din nord-vestul ţării.

Principala temă a întâlnirii a vizat reorganizarea structurilor partidului, pe verticală şi pe orizontală, în perspectiva alegerilor europarlamentare. S-a dezbătut situaţia fiecăreia dintre organizaţiile judeţene din regiunea nord-vest. Conducerea partidului a discutat şi a stabilit împreună cu preşedintii organizaţiilor UNPR din regiune liniile de acţiune pentru perioada următoare.

De asemenea, pe agenda reuniunii s-au aflat teme de actualitate din politica internă, activitatea guvernului şi contextul economic, dar şi politica externă a României.

Mesajul preşedintelui fondator a fost de unitate în jurul valorilor pe care le reprezintă UNPR. Gabriel Oprea le-a transmis celor care au plecat în ultimii trei ani să revină în partid: “Ne pregătim pentru alegerile care urmează, în primul rând pentru europarlamentare, apoi pentru susţinerea la preşedinţie a celui mai bun candidat pentru România şi, desigur, pentru alegerile locale şi parlamentare.

Mesajul nostru de aici, din Maramureşul istoric, este că îi aşteptăm acasă pe toţi colegii care au ales să se retragă din politică, în urma evenimentelor din ultima perioadă. Îi aşteptăm, de asemenea, alături de noi, în anul Centenarului, pe toţi patrioţii care cred în interesul naţional, îi aşteptăm pe rezerviştii militari pentru care am iniţiat şi am implementat proiecte importante, iar pe cei în activitate îi îndemn să ne urmărească şi să ne voteze.

În anul 2015, UNPR era cotat în sondaje la 12%, iar eu personal la 32 de procente. Ne reorganizăm şi nu excludem eventuale alianţe. Am început mobilizarea, suntem la fel de serioşi, ne pregătim să ne prezentăm cât mai bine la examenele care urmează. Suntem un partid de centru-stângă, ne propunem să fim puternici pe picioarele noastre şi să redevenim un actor politic important.”

Preşedintele Ion Răducanu le-a spus celor prezenţi că UNPR va rămâne partidul care apără interesele românilor: “Suntem partidul care vrea o Românie demnă în Europa şi în lume şi o dezvoltare progresistă, nu vrem să fim o Românie umilă şi supusă. UNPR a asigurat stabilitatea politică în România. Vrem să reconstruim organizaţiile, să ajungem la numărul de membri pe care l-am avut şi cu care putem să obţinem peste 5% în orice alegeri.”

Reuniunea de la Vişeu de Sus este a doua întâlnire a conducerii UNPR cu organizaţiile judeţene, după cea din 29 septembrie, de la Iasi şi face parte dintr-un plan de acţiuni programate pentru această perioadă, la nivelul regiunilor ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *