112

Actualizare: Medicul şef de la Casa de Pensii Maramureş arestat 30 de zile, pentru că lua şpagă

Medicul sef al Casei de pensii Maramures , pris in flagrant in timp ce lua mita a fost  arestat la docmiciu pentru 30 de zile . Intr-un comunicat  de presa  oficialii Directiei Genrale Anticuruptie precizeaza ca  in perioada 08-09.08.2017, ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureş, împreună cu lucrători ai S.J.A. Cluj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat 7 percheziţii domiciliare: 2 la Cabinetele de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, situate în Baia Mare și Sighetu Marmației, județul Maramureș și 5 la spațiile de locuit ale persoanelor suspecte.

“În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet sus menționată, în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al S.J.A. Maramureș, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale și M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual.  La data de 09.08.2017, procurorul competent a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două persoane.

În fapt, în zilele de 01.08 și 03.08.2017, în prezența inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale).

De asemenea, s-a stabilit faptul că, în perioada 18-20.07.2017 și în zilele de 01.08 și 03.08.2017, inculpata M.F. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acesteia (113 acte materiale).

Cu ocazia activităților de percheziție, au fost găsite și ridicate bunuri care sunt în legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală, respectiv sume de bani (aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline), registre de evidență medicală, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile și alte bunuri” se arat in comunicat.

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al D.G.A. – Structura Centrală și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj, care au contribuit substanțial la instrumentarea dosarului penal.

Perchezițiile au fost efectuate cu participarea unor efective ale Inspectoratului de Jandarmi al județului Maramureș.

 La data de 08.08.2017, inculpații M.M. și M.F. au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Tribunalului Maramureș cu propuneri de arestare preventivă, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.                             

 Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

*******

 

Medicul şef al cabinetului medical de expertiză din cadrul Casei de Pensii Maramureş a fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, în timp ce primea mită.

Cabinetele medicale din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei unde medicul îşi desfăşoară activitatea au fost percheziţionate de procurori şi poliţiştii DGA Maramureş, în cursul zilei de 9 august

Anchetatorii îl suspectează pe medicul Mitre că a primit mită sume de bani pentru a rezolva dosare de pensionare medicală. Surse judiciare susţin că la percheziţia făcută la cabinetul din Baia Mare, au fost găsiţi 1.700 de lei şi diferite produse alimnetare şi nealimentare.

În acelaşi dosar mai este vizată şi activitatea asistentului medical Mestic Floarea, angajată Casei de Pensii Maramureş, care îşi desfăşoară activitatea la cabinetul de la Sighetul Maramatiei. Un alt asistent medical a fost dus la audieri dar a fost lăsat să plece acasă, după ce a colaborat cu organele de anchetă.

Doctorul Marian Mitre a fost reţinut pentru 24 de ore. În funcţie de probatoriul administrat, procurorii DGA vor lua sau nu decizia de a solicită unei instanţe de judecată emiterea unui mandat de arestare.

Sursă:aici

Foto:arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *