Actualitate

Medicul acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, din cauza salarizării „necorespunzătoare”, sancţionat

Medicul pneumolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a fost sancţionat vineri de conducerea spitalului cu reducerea salariului timp de 3 luni.

Elena Vlad a fost sancţionată după ce a fost acuzată, în ianuarie, că a scris în foaia de observaţie că refuză să consulte o pacientă în vârstă de 62 de ani, din cauza salarizării „necorespunzătoare” şi lipsei personalului mediu.

Managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară şi a dispus emiterea dispoziţiei de sancţionare, cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru doctor.

Potrivit unor surse, medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le face într-o lună.

Pacienta în vârstă de 62 de ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care medicul primar pneumolog ar fi refuzat să o consulte, în luna ianuarie, în timp ce era internată pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu bronhopneumonie, a murit săptămâna trecută, la Craiova, la Secţia de Infecţioase.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *