Actualitate

„Medicamentul minune” a început să fie recoltat și în Baia Mare

Remediul miraculos care a uimit medicii, seva de mesteacăn, este adunată în această perioadă și din mestecenii din Baia Mare.

În incinta Facultății de Litere, mai mulți copaci au fost înțepați pentru a se recolta seva de mesteacăn care este folosită pentru diferite infecții sau intoxicații, dar și că băutură tonica, pentru că este plina de minerale și vitamine, spun specialiștii.

Cei care consumă seva de mesteacăn știu de acest remediu naturist de la bunici și încearcă să o colecteze de la tulpina arborelui. Trebuie să fie un mesteacăn matur și sănătos. Lichidul care se scurge este limpede ca apa proaspăta de izvor și astâmpăra setea.

După recoltare este obligatoriu ca orice crestătură făcută în trunchi să fie acoperită cu ceară sau rășină pentru ca arborele să fie ferit de infecții și să nu se usuce.

Localnic: “Copacii trebuie să fie sănătoși, de o dimensiune cât mai mare, nu se recoltează de la mesteceni tineri.”

Gustul este unul dulceag, iar licoarea plina de vitamine.

Tudor Ros, naturist: „În medicina indiană este considerată un rereîntinerit. Un litru pe zi minim 3 săptămâni, 3 săptămâni e timpul în care ficatul are nevoie un remediu, minim 3 săptămâni. În creșterea părului, în tratarea parului gras, psoriazis.”

Băutura este buna, spun si specialiștii, și pentru problemele neuronale, boli de rinichi, biliare sau de prostata.

Emilia Oltean, client: “Cam de 2 săptămâni jumătate am început cura, vreau să continui încă 2 săptămâni. Am auzit că este un foarte bun detoxificat, după o iarna de mâncăruri grele cred e momentul de o cură.”

Cei care nu au timp sau nu știu să o recolteze, pot cumpăra seva de mesteacăn din comerț. Un litru începe de la 5 lei.

One Response

  1. Seva de mesteacăn e intr-adevar un miracol oferit de Natura Dumnezeu.
    Nu știam că a început să curgă. Mulțumim de știre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *