Actualitate

Măsuri împotriva caniculei și secetei

Membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Maramureș s-au întrunit luni, 10 iulie, în ședință, pentru a discuta pe marginea planului de măsuri pentru diminuarea potențialelor efecte negative ale caniculei și secetei pe teritoriul județului Maramureș.

Potrivit col. Ioan Mureșan, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, planul cuprinde 34 de măsuri ce vor fi luate în perioadele de caniculă și secetă, fiecare având precizate instituția responsabilă, dar și un termen de realizare.

Printre măsurile acestora se numără: afișarea la sediile primăriilor și ale instituțiilor din subordinea consiliilor locale a unor materiale preventive referitoare la riscul scăldatului în locurile neamenajate, precum și montarea de plăcuțe de avertisment referitoare la riscul de înec în zonele cu grad ridicat de pericol ale cursurilor de apă.

În plus, președinții comitetelor locale pentru situații de urgență vor lua toate măsurile pentru asigurarea cu apă potabilă/menajeră a populației din raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc.

Vor fi organizate și desfășurate campanii de informare preventive cu privier la arderea de resturi vegetale și a gunoaielor, dar vor fi efectuate și controale amănunțite în unitățile de alimentație publică și/sau agenți economici care comercializează alimente în incinta stațiilor de distribuție a carburanților, hipermarketuri, catering, laboratoare de patiserie/cofetărie, pizzeria, fast-food-uri, cantine, tabere de copii, pensiuni turistice, în vederea identificării și eliminării din consumul uman a produselor alimentare care reprezintă un risc pentru sănătatea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *