112

Maşină plină cu ţigări de contrabandă oprită de poliţiştii de frontieră

Aproape 5.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au descoperit poliţiştii de fontiera în maşină unor maramureşeni.

Un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat pe raza localității Bârsana, jud. Maramureș, un autoturism marca Chrysler Voyager, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii. Având suspiciuni cu privire la faptul că acesta transportă țigări de proveniență extra comunitară, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a mașinii.

În autoturism se aflau doi bărbați, cetățeni români, în vârstă de 44, respectiv 23 ani, domiciliați pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări, fapt pentru care persoanele în cauză și autoturismul au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. 5.000 de pachete cu tigari de contrabanda in valoare  57.000 lei contineau coletele .

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *