Actualitate

Maramureșul mai poate avea Sate Europene de Tineret

În perioada 13-18 martie 2019, la Bacău, va avea loc Seminarul Naţional de Tineret – European Youth Village, unde cei interesaţi să afle cum pot să ducă în 2020 titlul în propria comună, vor avea ocazia să se întâlnească cu echipa care a dezvoltat programul în ultimul an şi l-au testat în patru comune, una dintre acestea fiind în Maramureş, respectiv Copalnic Mănăştur. Înscrierile se fac online până în data de 9 martie.

Realizat cu sprijinul Erasmus+, programul a fost implementat până la acest moment de către Asociaţia pentru Dezvoltare Activă ADA din judeţul Bacău, GO FREE – Asociaţia pentru Sprijinirea Societăţii Civile din judeţul Cluj, Asociaţia Curba de Cultură din judeţul Prahova şi Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere DEIS din judeţul Maramureş.

În cadrul Seminarului Naţional de Tineret European Youth Village se va face o evaluare a modului în care programul European Youth Village a funcţionat până în prezent, se vor căuta soluţii pentru a-i asigura continuitatea şi se va crea un context de comunicare deschisă între reprezentanţii comunelor care deţin în prezent titlul şi alte grupuri de iniţiativă sau organizaţii care îşi doresc să preia titlul de Sat European de Tineret pentru comunele lor. Nu în ultimul rând, se va lansa apelul pentru Satul European de Tineret 2020.

La Seminarul Naţional de Tineret vor participa tinerii din grupurile de iniţiativă alături de organizaţiile coordonatoare şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din cele 4 comune în care se pilotează programul. De asemenea, sunt aşteptaţi să participe tineri din grupuri de iniţiativă, organizaţiile şi primăriile din rural care au motivaţia şi voinţa să aplice pentru a prelua în 2020 titlul (şi responsabilitatea) de Sat European de Tineret. În cadrul evenimentului, veţi afla toate detaliile privind programul European Youth Village, dar şi modul în care puteţi duce titlul de Sat European de Tineret 2020 în comuna voastră. Pentru a participa la eveniment doritorii sunt rugaţi să completeze formularul de aplicaţie până cel târziu în 9 martie 2019. Selecţia finală a participanţilor va fi anunţată pe data de 10 martie 2019 pe pagina de Facebook a programului.

Numărul de locuri disponibile pentru alţi participanţi decât cei implicaţi în pilotarea programului în cele 4 comune este de 15. Pentru aceştia se asigură cazare, masă şi transport în limita a 20 EUR/participant. va reprezenta cofinanţarea participanţilor în cadrul proiectului. Pentru mai multe detalii şi înscrieri, se poate accesa pagina oficială de Facebook a programului: @EuropeanYouthVillage sau se pot contacta organizatorii la adresa de e-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *