Afaceri - Economic

Maramureşul ar putea intra pe piaţa economică din China

Oamenii de afaceri din Maramureş s-au arătat interesaţi să facă afaceri cu chinezii. O delegaţie din China a fost la Consiliul Judeţean zilele trecute. Din partea mediului de afaceri maramureşean au participat reprezentanţi ai unor firme care au ca obiect de activitate fabricarea echipamentelor de distribuţie a electricităţii, turnătorie şi prelucrări mecanice, turism, tratarea apelor şi epurarea apelor uzate municipal şi industriale, construcţii din lemn sau din industria alimentară.

Nu puteau lipsi de la întâlnire președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț, reprezentanți ai aparatului propriu al Consiliului Județean, consilieri județeni și primari.

Delegația chineză a prezentat oamenilor de afaceri maramureșeni interesele economice ale reprezentanților din regiunea Nan Dong, preluând în același timp necesitățile antreprenorilor locali. Chinezii s-au arătat interesați să facă afaceri în Maramureș, subliniind faptul că urmăresc atât vânzarea produselor proprii, cât și achiziționarea de produse locale.

Reprezentanții din China au arătat că intenția lor este de a face afaceri atât cu micii antreprenori, cât și cu primăriile, colaborarea economică putând fi extinsă în mai multe domenii de activitate.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare, i-a invitat pe reprezentanții delegației economice din China în comuna pe care o conduce, pentru a le prezenta serele și solariile existente, dar și produsele dintr-o fabrică de paste făinoase. ”Părerea mea este că totul se poate reduce la interesul economic. Ei au o tehnologie foarte bine pusă la punct și par interesați atât să vândă produse în Maramureș, cât și să cumpere de la noi. Ceea ce livrează producătorii din China vine în containere foarte mari, iar interesul lor este ca aceste containere să nu se întoarcă goale, ci cu produse din România, în cazul de față din Maramureș. Un proverb vechi spune că expansiunea economică salvează lumea de războaie și orice întâlnire care duce la relații economice între două state este un avantaj pentru ambele părți”, a explicat primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș.

Chinezii au mai purtat discuţii cu cei Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Borșa și Vișeu de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *