Comunitate

Maramureșenii, tot mai puțini la număr ! Vezi ce spun cifrele despre demografia județului

Încet dar sigur, numărul maramureșenilor scade.  Tendința  nu  mai este o noutate, iar statisticile demonstrează acest lucru.  Cei drept fenomenul cunoaște perioade de imbunatatatire însă , tot pe minus iese în ultima vreme sporul natural al populației.

La fel stau lucruruile și în primul semestru din acest an. Datele Direcție județene de Statistică Maramureș arată   evoluţia principalelor fenomene demografice în semestrul I 2017 comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2016 a fost caracterizată de creșterea natalităţii, a mortalităţii generale şi a mortalităţii infantile.

Oficialii instituției arata  în primul semestru din acest an în Maramureș s-au născut 20-13 copii , cu 23 mai mulți decât în perioada similară din anul trecut , ccea ce a făcut ca  rata natalităţii  crească  de la 7,6 la 7,7 născuţi-vii la 1000 locuitori. Din păcate în perioada analizată numărul decedaţilor a fost de 2970, în creștere cu 100 cazuri faţă de semestrul I 2016, ccea ce face  sporul natural al populației  fie unul negativ  de -957 persoane faţă de -880 persoane în perioada corespunzătoare din anul 2016.

Cifrele nu sunt mai bune nici în ce privește numărul tinerilor care se căsătoresc. 1065 de astfel de  evenimente au fost înregistrate în primul semestru al anului, însă numărul este mai mic  cu câteva zeci față de cel înregistrat acum un an.

A crescut însă numărul cuplurilor care și-au spus adio. Mai exact numărul divorţurilor în perioada analizată a fost de 392, în creștere cu 4 faţă de semestrul I 2016, rată divorţialităţii crescând de la 1,48 la 1,51 divorțuri la 1000 locuitori.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *