Sanatate

Maramureşenii şi-au însuşit lecţia anticaniculă. Nicio solicitare la ambulanţă din cauza căldurii

Maramureşenii par să- şi fi însuşit  bine sfaturile medicilor legate de zilele cu temperaturi ridicate. Iar acest lucru este dovedit inclusiv de faptul că în ultima perioada nu au fost înregistrate la Serviciul Judeţean de Ambulanţă solicitări în legătură cu persoane  care să fi avut de suferit din cauza expunerii prelungite la soare.
Ioana Catană, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş  spune că în ultimele 24 de ore spre exemplu, numărul solicitărilor înregistrate a fost unul mediu şi că acestea nu au vizat persoane care să fi leşinat din cauza căldurii. Ea spune că excepţie fac cazurile a doi barbati cărora li sa acordat ajutor după ce au căzut în stradă, însă nu din cauza căldurii ci din cauză că au consumat prea mult alcool.
Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş mai arată că au fost luate măsuri în vederea asigurării unor intervenţii prompte în cazul în care există astfel de solicitări şi că să avut în vederea inclusiv asigurarea necesarului de apă pentru echipajele care se deplasează la solicitări în zilele cu temperaturi ridicate.
Medicii îi avertizează pe oameni, mai ales pe cei cu probleme de sănătate, să fie foarte atenţi atunci când ies din case, mai ales la orele prânzului, să consume multă apă , iar hainele pe care le poartă să fie lejere şi de culoare deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *