Actualitate Anul Centenarului

Maramureşenii scriu istorie în drumul lor spre Alba Iulia. Unde a ajuns Convoiul Unirii – galerie foto

 

navigate_before
navigate_next

Neobositul convoi al maramureșenilor care se îndreaptă cu inima deschisă și cu mult elan spre Alba Iulia a părăsit Clujul în dimineața zilei de marți, 27 noiembrie, pornind spre următoarea locație în care urmau să înnopteze, Tureni.

Odată plecați din Cluj, mulți dintre delegați au ales să urce Feleacul pe jos, pentru a nu obosi caii, iar în centrul localității Feleacu au fost întâmpinați de primarul comunei, alături de localnici cu steaguri în mâini și bucurie pe chipuri.

S-au intonat și aici cântece patriotice, s-au strâns mâini și li s-a urat drum bun pe mai departe, maramureșenii fiind însoțiți la pas până la ieșirea din comună.

Ultima oprire a zilei de marți, unde au și înnoptat, a fost localitatea Tureni, iar la intrarea în comună au fost așteptați de edilul care a urcat alături de ei în căruță și i-a însoțit până la primărie. Caii au fost îngrijiți și hrăniți peste noapte, iar călătorii au fost primiți și omeniți cu multă căldură de locuitorii din Tureni.

Lumea întreagă privește în acest moment convoiul pornit din 22 noiembrie, din Sighetu Marmației, orașul unde ”se agață harta în cui” și care va ajunge până sâmbătă, 1 Decembrie, în Alba Iulia, locul în care cu 100 de ani s-a înfăptuit Marea Unire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *