Comunitate

Maramuresenii pensionați anticipat parțial în perioada 2011-2016 pot cere recalcularea pensiilor

Maramuresenii  care s-au pensionat anticipat parțial din 2011 și până la mijlocul anului trecut pot cere, incepand de astazi 24 noiembrie . Recalculările se vor face doar la cerere, iar pensiile mărite vor fi acordate pentru viitor, nefiind vorba de nicio plată retroactivă.

Persoanele pensionate anticipat parțial în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 pot să ceară recalcularea pensiilor.  Este vorba de cei care au cerut pensia anticipată parțială de la data intrării în vigoare a actualei Legi a pensiilor și până la momentul schimbării modului în care se calculează aceasta.

La data de 17 iulie 2016, modul în care este calculată pensia anticipată parțială a fost schimbat semnificativ, astfel că persoanele care au cerut pensionarea de la acea dată au beneficiat și beneficiază de condiții mai avantajoase.

Oficilaii Casei de pensii Maramures arata ca recalcularea poate fi solicitatata de persoanele care pana in luna cererii inclusiv nu au indeplinit conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta , iar  drepturile de pensie recalculate se cuvin si se platesc incepand cu luna urmatoarea celei in care  a fost inregistrata cererea  de recalculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *