Actualitate

Maramureşenii Nicolae Piţiș și Maria-Casandra Hauși, într-un concert de muzică străveche la Memorialul Gherla

Nicolae Piţiș și Maria-Casandra Hauşi vă invită duminică la Gherla la Văz Duh un concert de muzică străveche. O întâlnire la care, prin viu grai, poate aflăm o vorba de duh care să ne îndrepte nădejdea cea bună. Sau poate doar ne mângâiem o clipă, ca la un praznic de Lăsată Secului, înainte de a ne reîntoarce la pustiul neroditor al grijilor.

Pentru octogenarul Nicolae Piţiș, Gherla este locul unde tatăl său a fost întemnițat, în cioareci și opinci, pentru că era “chiabur”. În acest loc al suferinței neamului său, baciul vine cu uceniţa lui să zică și să horească, un gest care cuprinde în el un strop limpede din darul minunat al Duminicii Iertării.

La Memorialul Gherla, e șansă de a mai face un pas vindecător împreună cu obștea, de a încheia pomenirile Sfinților 40 de Mucenici și ale Foștilor Deținuți Politici Anticomuniști cu un gând bun pentru lumea de azi. Cum zice baciul Piţiș, “Îi mai bună lumea amu’ că sub comuniști, da’ îi mai rea în alt fel. Iar de-ar fi să pot schimbă ceva în viață, orice dar cântatul nu. Când ești supărat și năcăjit, atunci vin horile și cântecele”. Concertul Văz Duh are loc în 10 martie, ora 18, intrarea fiind liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *