Externe

MANIFESTATIE – Protest de amploare anti-Putin pregatit la Moscova

Zeci de mii de persoane sunt asteptate astazi,  la Moscova la o mare manifestatie a opozitiei impotriva presedintelui Vladimir Putin, la o zi dupa o serie de perchezitii fara precedent vizand liderii sai si pe fondul riscului unor amenzi considerabile.

Dupa o reuniune prevazuta sa se desfasoare la pranz (11.00 ora Romaniei) in piata Puskin din centrul capitalei, participantii vor defila pana pe bulevardul Saharov, unde va avea loc manifestatia “marsul milioanelor” autorizata intre orele 11.00 si 14.00 GMT (14.00 si 17.00 ora Romaniei) de municipalitate.

Pe acest bulevard, unde aproximativ 100.000 de manifestanti impotriva lui Putin s-au reunit in februarie, se vor exprima liderii opozitiei in aceasta zi libera in Rusia.

Circa zece perchezitii au fost efectuate luni, in special la domiciliul bloggerului anticoruptie Aleksei Navalnii, al liderului Frontului de Stanga Serghei Udatov, al liderului miscarii Solidaritatea Ilia Iliasin si al prezentatoarei de televiziune Ksenia Sobceak.

Opozitia a denuntat imediat o “tentativa de a submina manifestatia” de marti, potrivit unuia dintre liderii sai, Ilia Ponomarev, de la miscarea Pentru drepturile omului.

Sursa: Mediafax