Comunitate

MândrIE maramureşeană, ediţia 2018

În perioada 22-24 iunie, la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a evenimentului „MândrIE maramureşeană”. Organizatorii promit momente inedite, artişti reprezentativi, meşteri populari, multe alte elemente surpriză şi nu în ultimul rând o promovare cât mai autentică şi binemeritată a Maramureşului.

“Am revenit cu cea de a IV-a ediție a evenimentului, “MândrIE Maramureșeană”, sărbătorind Ziua Universală a Iei și Noaptea Sânzienelor, la Muzeul Satului din Baia Mare!
Vom participa la conferințe, proiecție de documentare, doine și cântece străvechi din Maramureș și ne vom bucura de cea mai mare IE din România alături de o expoziție de alte 99 de ii aparținând unei colecții private.
Alături de noi vor fi ca în fiecare an producători locali și diverși meșteri cu ateliere de creație.
Concertele susținute de Andreea Ghițiu, Grigore Leșe, Maria Casandra Hauși și Sorin Romanescu vor aduce în fiecare zi doza de autenticitate a evenimentului.
în săptămâna 18-24 iunie va avea loc și ediția a II-a a concursului „Poartă o Ie cu mândrIE” unde poți câștiga premiile noastre speciale”, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *