Invatamant

Mai rău ca în prima sesiune ! Bacul de toamnă, trecut de aproape o treime din înscrişi

Aproape o treime dintre absolvenţii maramureşeni care s-au prezentat la Bacul de toamnă au reuşit să îl şi treacă. Cel puţin aşa arată statisticile oficiale.

„Rezultatele iniţiale la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului, înainte de contestaţii se prezintă astfel: în judeţul Maramureş s-au înscris 1.260 candidaţi dintre care 981 au fost prezenţi, iar alţi 3 eliminaţi din cauza că au încercat să fraudeze examenul. Procentul de promovabilitate înainte de contestaţii în judeţ este de 29,77%, însă ar putea suferi modificări în condiţiile în care cei nemulţumiţi pot depune contestaţii”, a declarat Adriana Meşter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Oficialii ISJ Maramureş spun că rezultatele slabe obţinute de candidaţi la acest examen sunt o consecinţă a faptului că aceştia nu au promovat în prima sesiune sau au absolvit liceul în promoţiile anterioare.

„Întotdeauna în prima sesiune procentul este unul mai mare, însă şi cel obţinut în sesiunea cu numărul doi este mai mare de acesta dată cu aproape 8 procente faţă de rezultatul din sesiune similară a anului trecut. În plus, se află şi undeva în apropierea procentului de promovabilitate la nivel naţional”, a mai adăugat Meşter.

Dintre cei care au trecut examenul, cei mai mulţi, respectiv 246, au obţinut medii cuprinse între 6 şi 6,99. Note de 7-7,99 au luat 37 dintre cei care s-au prezentat la examen, iar între 8 şi 8,99 au fost obţinute 9 medii.

În ceea ce priveşte contestaţiile, acestea se pot depune până la ora 20. Ele vor fi soluţionate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *