Actualitate Externe

MAE emite o alertă de călătorie în Republica Franceză

Starea de urgență pe teritoriul Republicii Franceze se prelungește până la data de 1 noiembrie 2017. Vestea a fost dată de către Ministerul Afacerilor Externe tuturor cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța. Această prelungire vine în baza unei legi adoptate de Parlamentul francez la data de 6 iulie 2017, în urma atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, dar și din cauza altor tentative de atac.

Circulația poate să fie interzisă, iar autoritățile franceze au dreptul de a stabili zone de protecție și de securitate. Toate zonele urbane franceze sunt vizate de astfel de măsuri din partea poliției.

Orice persoană a cărei activitate este considerată de către organele competente periculoasă pentru ordinea publică poate să fie arestată la domiciliu. În plus, sălile de spectacol și reuniunile publice pot fi sistate temporar, iar poliția are dreptul de a efectua percheziții administrative și confiscarea armelor.

Toți cetățenii sunt vizați, inclusiv românii care se află, tranzitează ori intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze.

Numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris sunt acestea: +33147052966; +33147052755, disponibile pentru orice cetățean român care dorește asistență cosulară. Apelurile acestea vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență.

Românii care sunt nevoiți să se confrunte cu vreo situație dificilă, cu caracter de urgență, pot apela la telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Paris: +33680713729.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *