Turism

MAE – Atentionare de calatorie in Germania din cauza reluarii grevei mecanicilor de locomotiva

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa se deplaseze in Germania ca Sindicatul german al mecanicilor de locomotiva (GDL) a anuntat organizarea unei noi greve la nivel federal.

“Pentru transporturile de marfa, greva va incepe marti, 19 mai 2015, la orele 15.00, iar pentru transporturile de persoane, greva va debuta miercuri, 20 mai 2015, orele 2.00. Cel mai probabil, incetarea grevei va fi anuntata cu 48 ore inainte”, informeaza MAE intr-un comunicat de presa.

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Internet www.mae.ro și pe cea a Ambasadei Romaniei la Berlin — http://berlin.mae.ro.

Totodata, MAE reamintește ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatorește in siguranta”, care ofera informatii, recomandari de calatorie și posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum și serviciul de alerta prin SMS aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.
Sursa: Agerpres