Actualitate

Lucrările de modernizare pe Drumul Naţional 18, finalizate la 30 noiembrie ?!

Stadiul în care se află lucrările de modernizare ale Drumului Naţional 18 au fost subiect de discutie între conducerea judeţului Maramureş şi factorii responsabili de finalizarea lucrărilor.

”Am convocat această întâlnire pentru a cunoaşte situaţia tăierilor de masă lemnoasă aprobată prin ordin al ministrului şi stadiul lucrărilor executate. Am remarcat în deplasările în teritoriu efectuarea lucrărilor de decapare pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, dar şi copaci doborâţi la coborârea spre localitatea Mara. Pentru conducătorii de autovehicule, dar şi pentru noi este important că aceste lucrări să fie finalizate, iar traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, inclusiv în perioada de iarnă, când ne vom confruntă cu ninsori şi alte fenomene meteorologice specifice anotimpului rece” a arătat prefectul judeţului maramureş Vasile Moldovan .

Directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare, Loghin Mateas a precizat că pe trononul de la Baia Sprie, între km 15 şi km 27 a fost tăiată întreagă masă lemnoasă aprobată. Pe tronsonul spre Mara, de la km 27, nu s-a tăiat cantitatea de masă lemnoasă, care aparţine şi unor proprietari particulari. Suprafaţă de teren necesară pentru extinderea drumului naţional a fost expropriată pentru obiectiv de utilitate publică şi va intră în administrarea CNAIR.

Reprezentanţii societăţii care execută lucrările de extindere şi modernizare a drumului au afirmat că au fost făcute, cu sprijinul conducerii Instituţiei Prefectului-Judeţul Maramureş, demersurile necesare pentru a putea fi finalizate lucrările. ”Au fost decontate ordinele de plata pentru lucrările executate. În prezent, avem 91% din lucrări încheiate, au mai rămas de turnat ultimul strat asfaltic, pe o lungime de 8 km de drum naţional, de montat parapeţii prevăzuţi în proiect, respectiv de efectuarea marcajelor rutiere şi semnalizarea drumului naţional în plan vertical “”

Pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului naţional la termenul prevăzut de 30 noiembrie, prefectul Vasile Moldovan a dispus să se acorde sprijinul pentru că societatea să îşi poate desfăşura activităţile necesare, incluse în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *