Comunitate

Lucrări capitale de modernizare la Judecătoria Sighetu Marmaţiei

La Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect redactat şi avizat în perioada 2014-2017, pentru care s-a organizat, la începutul acestui an, procedura simplificată de achiziţie publică, procedură încheiată la data de 9 octombrie 2018.

Lucrările sunt realizate de firma S.C. Axa Reconst S.R.L. din Sighetu Marmaţiei, se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni şi vor avea un cost total de 9.687.355,25 lei.

Vă prezentăm, succint, punctele esenţiale prevăzute în proiect:

– consolidarea structurii de rezistenţă a clădirii;

– repararea structurii de lemn a acoperişului şi înlocuirea învelitorii de tablă cu una de ţiglă ceramică;

– crearea unei pasarele de trecere între cele două corpuri de clădire, care să permită personalului instanţei şi deţinuţilor accesul direct la sălile de judecată;

– amenajarea zonei destinate deţinuţilor şi crearea unei intrări separate;

– crearea unei noi intrări în imobil, dispre strada Corneliu Coposu, care va fi destinată exclusiv publicului;

– amenajarea curţii şi crearea unor locuri de parcare;

– amenajarea demisolului şi mutarea arhivelor instanţei la acest nivel;

– montarea unui ascensor;

– crearea a două grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi;

– renovarea sălilor de şedinţă şi a birourilor;

– renovarea şi restaurarea sălii vechi de şedinţă.

 

Menţionăm că imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Sighetu Marmaţiei, alături de Primăria Municipiului, cunoscut sub denumirea de „Tribunalul vechi”, este monument istoric, acesta figurând pe Lista Monumentelor Istorice din Judeţul Maramureş cu codul MM-II-m-A-04689.

Având în vedere valoarea de patrimoniu a clădirii, pentru realizarea lucrărilor de restaurare s-au efectuat un studiu de istoria artei şi o cercetare de parament, ultima în scopul determinării cromaticii şi decoraţiilor murale originale din spaţiile reprezentative ale clădirii.

Lucrarea de realizează cu avizul Ministerului Culturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *