Actualitate Sanatate

Lovitură dură pentru fumătorii de ţigări electronice. Anunţul de ultimă oră de la autorităţi!

Medicii şi reprezentanţii a peste 350 de organizaţii non-guvernamentale cer înăsprirea legii antifumat. Vor să fie interzisă folosirea ţigărilor care nu scot fum în spaţiile închise, aşa cum se întâmplă de doi ani cu ţigările clasice. Mai cer și oprirea, de urgență, a reclamelor la produsele din tutun care nu ard. Medicii spun că sunt la fel de nocive ca alternativele clasice. În condițiile în care, la noi, peste 4 milioane de români fumează. Iar 400 de mii dintre ei sunt copii.

Acest tânăr a început să fumeze în timpul liceului. Când a intrat în vigoare legea antifumat, a renunţat la ţigările clasice şi a trecut la cele care nu ard tutunul, ci îl încălzesc la temperaturi înalte.

Sunt la fel de nocive şi modul în care acţionează este uşor diferit, dar dăunător. Am decis că ar fi mai bine să renunţ la acest viciu – fost fumător.

Asta spun şi medicii.

“Pentru orice om care doreşte să se informeze corect, să facă un minim experiment şi anume să ia un astfel de produs care nu este folosit şi să vadă că în filtru se află o folie cu anumite proprietăţi fizice. Cercetătorii au măsurat ce substanţe se emană în timpul încălzirii acestui produs şi printre alte substanţe s-a pus în valoare şi formaldehidă extrem de toxică cu concentraţii chiar letale la doze foarte mici”– Magda Ciobanu, medic pneumolog.

Şi aceste ţigări care nu ard tutunul conţin nicotină. Aşadar, doctorii spun că sunt nocive şi pentru cei care stau în preajma fumătorilor. Tocmai de aceea, cer intezicerea lor în spaţiile închise.

34% dintre copiii care au între 13 şi 15 ani, adică peste 220 de mii de copii spun că au fumat cel puţin o dată în viaţă. Alarmant este că mulţi experimentează fumatul încă de la 7 ani!

Parlamentarii ar urma să discute aceste amendamente săptămâna viitoare.
Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *