Stiri nationale

LOTERIA BONURILOR – Cei 94 de castigatori din 28 iunie au incasat premii in valoare de 8.496 lei fiecare

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a platit, vineri, cele 94 de premii aferente extragerii ocazionale a Loteriei bonurilor fiscale, organizate in data de 28 iunie 2015, la care au participat bonurile fiscale emise in intervalul calendaristic 29 martie – 31 mai 2015, se arata intr-un comunicat al MFP.

Suma neta totala platita de minister pentru fiecare castigator se ridica la 8.496 lei. ‘Aceasta valoare a rezultat in urma retinerii impozitului prevazut de reglementarile in vigoare (in valoare de 1.504 lei)’, se mentioneaza in comunicat.

‘Valoarea bruta a unui premiu este de 10.000 de lei, ca urmare a impartirii fondului de premiere de un milion de lei la numarul maxim de 100 de castigatori. Cele 100 de bonuri castigatoare au fost stabilite in cadrul celei de a doua etape de selectie – extragerea organizata in data de 6 august 2015, conform prevederilor OUG 10/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Lista cu cele 100 de bonuri castigatoare este publicata pe site-ul Ministerului Finantelor Publice’, se arata in comunicat.

Insa, in urma actiunilor de verificare a autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, au fost invalidate 6 bonuri fiscale, in conditiile in care au fost constatate imprejurari privind savarsirea unor fapte de natura penala pentru care au fost sesizate organele penale competente. Din aceste motive, plata celor 6 premii a fost suspendata, in conformitate cu prevederile legale.

Sursa: Agerpres