Actualitate Sport

Lorant Bitto, victorios la cel mai greu maraton din România

Antrenat în spirit liber şi în respect faţă de sport, Lorant Bitto, angajatul Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Baia Mare, şi-a învins limitele. Participant la „Apuseni Ultra Race”, un maraton desfăşurat pe parcursul a 170 de kilometri, în trei judeţe ale ţării (Alba Iulia, Bihor şi Cluj), acesta a reuşit să obţină locul I după o luptă istovitoare cu vremea, dar şi condiţiile extreme la care a fost supus. În întreaga sa luptă spre ascensiune, Lorant a fost sprijinit de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

S-a antrenat între şase şi opt ore pe zi pentru a ajunge astăzi în vârf, la singurul maraton din ţară organizat pe o distanţă mai mare de 100 de kilometri.

„Concursul a fost unul foarte greu, cu elemente de orientare şi nu mă aşteptam să ies învingător din luptă. Traseul a fost unul dificil, peste 24 de ore a plouat continuu, iar la peste 1.800 de metri altitudine a nins. Una dintre cele mai grele experienţe în acest concurs a fost faptul că, după 15 ore de alergat în ploaie şi lapoviţă, la un punct de control am fost nevoit să mă opresc pentru că intram în hipotermie. Mi-am pus foiţa de supravieţuire şi după ce m-am odihnit o oră şi jumătate am pornit din nou la drum. Traseul a necesitat şi cunoştinţe de alpinism, la Cheile Galbene fiind nevoit să escaladez un versant. Îi mulţumesc dom­nului primar Cătălin Cherecheş pentru sprijinul acordat”, a spus Lorant Bitto.

Întors acasă cu cel mai mare premiu al concursului, Lorant declară senin că a reuşit să parcurgă întreg traseul în 34 de ore şi 38 de minute. În spate a lăsat situaţii grele în care s-a confruntat cu furtuna sau cu prezenţa animalelor sălbatice. La maraton s-au înscris 30 de participanţi, doar 17 dintre aceştia fiind prezenţi la linia de start, iar patru au abandonat competiţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *