ITC

LOGO SPECIAL – Prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic este sarbatorita de Google

Logo Amelia EarhartAmelia Earhart, prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic la carma unui avion, este omagiata astazi, 24 iulie, de catre Google. La 115 ani de la nasterea ei, logoul motorului de cautare a fost modificat, un avion asemanator cu cel folosit de temerara americanca luand locul celui obisnuit. Amelia Earhart este cunoscuta si ca o militanta pentru drepturile femeilor.

S-a nascut in 24 iulie 1897 in Kansas, SUA, iar inca de mica a avut preocupari diferite fata de fetele de varsta ei. In 1920 a a zburat prima data cu avionul si atunci a decis sa devina pilot. Deoarece costul orelor pentru zbor era de 1,000 de dolari, parintii au refuzat finantarea cursului de pilot. In 1921 a laut primele cursuri de pilot, iar dupa sase luni si-a cumparat un avion, cu care a stabilit recordul de inaltime de zbor pentru femei, ajungand la o altitudine de 4.300 metri, scrie wikipedia.org.

Amelia Earhart a atras atentia intregii lumi in 17/18 iunie 1928, fiind prima femeie pasagera care a traversat cu avionul Oceanul Atlantic. La varsta de 34 ani, in 20 mai 1932, a reusit sa zboare singura peste Oceanul Atlantic, durata de zbor fiind de 14 ore si 56 minute.

Inainte de a implini varsta de 40 de ani, a dorit sa faca inconjurul pamantului, iar dupa ce a parcurs trei sferturi din zborul planificat, in momentul in care se indrepta spre insula Howland din Pacific, contactul cu aeronava a fost pierdut. Nici pana in momentul de fata nu se stie cu exactitate ce s-a intamplat, insa teoria acceptata este ca avionul s-ar fi prabusit in ocean. Disparitia Ameliei Earhart a fost inregistrata in 2 iulie 1937, mai aminteste Wikipedia.
Sursa: Andrei Gherghel