Actualitate

LIVIU POP LA AUDIERI – Ministrul maramuresean al Educatiei, audiat pentru conflict de interese la Agentia Nationala de Integritate (VIDEO)

Liviu Marian Pop (c) eMM.roVezi VIDEO
Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, a fost chemat la audieri de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). La doar cateva zile dupa ce maramureseanul a atacat angajarea la presedintie a fostului sef de la invatamant, Daniel Funeriu, au fost declansate verificari in privinta activitatii sale si legat de preluarea portofoliilor din cadrul Guvernului. Contactat de eMaramures, Pop a precizat ca luni, la ora 12.00, trebuie sa se prezinte pentru audieri si ca, din cate a inteles, cercetarile fac referire la un potential conflict de interese.

“Nu stiu foarte multe. M-au sunat si m-au invitat la audieri. Am inteles ca ar fi in discutie un conflict de interese, dar nu mi s-a spus mai mult”, a declarat ministrul, pentru eMaramures.

Verificarea demarata la nivelul ANI nu inseamna, in acest moment, descoperirea unor incalcari ale legii in cazul maramureseanului Liviu Marian Pop, ci doar lamurirea unor aspecte legate de activitatea sa.

Inainte de a fi angajat in cadrul Guvernului, Pop a condus Sindicatul Liber din Invatamant Maramures si a detinut o functie de conducere la nivel national in cadrul aceleiasi structuri nationale.

Initial, el a fost numit pe postul de ministru delegat pentru Dialog Social, zona pe care o acopera si in prezent, dar, dupa demisia lui Ioan Mang de la conducerea Ministerului Educatiei Pop, a preluat, cu titlu interimar, si acest domeniu guvernamental de activitate .

In aceste zile se asteapta desemnarea unui nou sef la invatamant iar, dupa cum a anuntat premierul Victor Ponta, cea avuta in vedere pentru preluarea portofoliului este social-democrata Ecaterina Andronescu.

In privinta atacului impotriva fostului ministru Funeriu, Liviu Marian Pop a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca a transmis o sesizare catre Inspectia Muncii in care mentioneaza lipsa diplomei de bacalaureat si a echivalarilor de studii necesare pentru proaspatul angajat al Administratiei Prezidentiale.
Sursa: Camelia Tocaci, Larisa Cordea