Religie

Liturghie arhierească şi instalare de nou preot paroh la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Baia Mare

În 3 martie, Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a liturghisit și a predicat la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Baia Mare. Cu această ocazie, aici a fost instalat noul preot paroh, în urma pensionării preotului paroh.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Dr. Cristian Ştefan, consilier eparhial cultural, Pr. Adrian Mihali, consilier eparhial administrativ, Pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească, Pr. Augustin Onea, paroh în exerciţiu, Pr. Marius Medeşan, paroh la biserica din apropiere cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”. ​Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de prof. Raluca Florica Onea, fiica preotului Augustin Onea. ​Biserica a fost plină, parohia are 1.200 de credincioşi.

 

​Un vast şi cuprinzător cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin la momentul Pricesnei, în care a vorbit despre duminicile Triodului, despre Judecta de Apoi la care vor fi supuşi oamenii, despre pericopa evanghelică a duminicii şi contextul în care este aşezată de Sfinţii Părinţi la lăsatul sec de carne dinaintea Sfântului şi Marelui Post al Învierii Domnului. Judecata de apoi a persoanelor şi a neamurilor va fi irevocabilă.

​După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin l-a prezentat credincioşilor pe noul preot paroh, părintele Virgil Jicărean, consilier eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească.

​Părintele Virgil Jicărean este un preot special, a precizat Preasfinţitul Părinte Episcop IUSTIN, pentru că este, în acelaşi timp, slujitor la Sfântul Altar, consilier eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească, precum şi pictor bisericesc. El este cel care verifică şantierele bisericeşti de pictură pentru respectarea erminiei şi calitatea lucrării din toate punctele de vedere imagistică (culoare, compoziţie etc.).

​Noului preot paroh îi revine obligaţia de a se ocupa de terminarea grabnică a picturii, pentru ca biserica să poate fi târnosită în decurs de aproximativ doi ani. Construcţia ei a început în urmă cu 16 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *