Actualitate

LITERATURA SI ARTA – Tabara „Archeus” s-a mutat, anul acesta, la Izvoare

Foto: Tabara Archeus - OcolisCea de-a saptea editie a Taberei Nationale de Literatura si Arte Plastice „Archeus” se desfasoara, pana in 22 iulie, in statiunea Izvoare. Zeci de scriitori, artisti, dar si reprezentanti ai revistelor „Nord Literar”, „Poesis”, „Familia Romana”, „Citadela” si „Vatra Chioreana” iau parte la manifestarea cultural-artistica, aceasta devenind deja o traditie in Maramures.

Temele de anul acesta sunt „Cuvant si imagine” pentru literatura, respectiv „Muntele si padurea” pentru arte plastice. Organizatorii au aratat ca tabara de creatie „Archeus” din acest an a fost gandita pentru a promova imaginea scriitorului si artistului plastic baimarean. Printre invitatii taberei se numara profesorul universitar Petru Dunca, regizorul Radu Macrinici si artista Maria Maris Daraban.

La fel ca in fiecare an, productiile literare din tabara vor fi reunite in cadrul revistei de cultura „Archeus”. Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala „Archeus” si statiunea Izvoare, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, al Primariei si al Consiliului Local Baia Mare, precum si al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Maramures.

Foto: arhiva (c) emaramures.ro
Sursa: Gabriela Kuhajda