Sport

LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur întrerupe șirul de 6 înfrângeri

În ultimul meci din 2017 disputat în fața propriilor spectatori, CS Minaur Baia Mare și-a luat la revedere de la aceștia cu o nouă victorie obținută în fața lui Dinamo, scor 27-25. Totodată, în cadrul etapei a XV-a, Minaur a întrerupt șirul de 6 înfrângeri consecutive suferite în Liga Zimbrilor.

Spre deosebire de întâlnirea de săptămâna trecută din Cupa României, dinamoviștii au ținut mai aproape de Minaur pe parcursul meciului, chiar dacă și-au revenit cu greu din pumnii încasați în debutul partidei – handbaliștii băimăreni conduceau cu 5-0 în minutul 9.

Până în minutul 23, Dinamo a strâns rândurile, iar diferența de scor a ajuns la un singur gol (9-8). Cu toate acestea, Yurii Pop, Popescu și Mureșan s-au asigurat că Minaur intră în avantaj la pauză, scor 12-10.

Scenariul distanțării echipei Minaur la 5 goluri diferență și revenirii lui Dinamo la un singur gol s-a repetat și în repriza secundă, însă antrenorul Raul Fotonea, simțind momentul greu din jocul echipei sale, a apăsat butonul de pauză. Decizie inspirată, căci preferații publicului, lipsiți de 4 piese de bază, nu se pierd cu firea. Aceștia au reușit să păstreze avantajul de pe tabelă până la auzul fluierului final.

Cu 2 etape consumate din returul Ligii Zimbrilor, CS Minaur Baia Mare rămâne pe locul 9 în clasament.

sursa: frh.ro

Pentru site-ul oficial, Raul Fotonea a declarat:  “Am făcut din nou un meci bun… acasă. Îi felicit pe băieți pentru felul în care au reușit să se remonteze după dezastrul de la Iași. Contează enorm pentru moralul nostru că am reușit să câștigăm de două ori cu Dinamo. Acum nu ne rămâne decât să uităm repede meciul de azi și să facem cumva să fim la fel de „activați” și pentru meciul de duminică. Mulțumim publicului pentru susținere, fără ei ar fi fost mult mai greu astăzi.”

În ultima partidă oficială din 2017, CS Minaur Baia Mare va juca în sferturile de finală ale Cupei României pe terenul Potaissei Turda. Întâlnirea este programată pentru data de 17 decembrie, ora 12:30, în sala George Barițiu din Turda.

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *