Invatamant

Liceeni români pot aplica pentru burse în SUA.

Programul se intitulează Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019 şi este finanţat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care au locuit şi învăţat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Mâine. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să candideze online.

Programul presupune parcurgerea unui schimb de experienţă cu durata de un an în Statele Unite ale Americii. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an de zile că membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română; sunt născuţi între 15 iulie 2000 şi 15 iulie 2003; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a ; studiază limba engleză în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie 2017 aici: https://ais.americancouncils.org/flex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *