Politica

LEGILE JUSTIȚIEI – Amendamente votate atât de PSD, cât și de opoziție

Propunerea legislativă de modificare a statutului magistraților, despre care PNL și USR susțin că este neconstituțională, conține peste 50 de amendamente în care liberalii și useriștii au avut același punct de vedere cu PSD, ALDE și UDMR.

În raportul elaborat de comisia specială parlamentară, Evenimentul Zilei a găsit zeci de amendamente asumate în comun fie de USR împreună cu PSD, ALDE și UDMR, fie de PNL laolaltă cu coaliția de guvernare.

La capitolul “Amendamente admise” din raport, figurează 49 de amendamente comune ale USR și ale puterii, precum și alte 9 amendamente asumate de liberali și pesediști.

Intervievat de Evenimentul Zilei, Ioan Cupșa, vicepreședintele PNL al comisiei speciale privind legile justiției, a declarat: ,,Deși nu susținem legea pentru că este neconstituțională, legea poate avea diferite graduri de toxicitate și dacă putem elimina în parte acea toxicitate o vom face. Noi știam că va trece această lege și deși ne opunem adoptării ei, vrem să o facem cât mai puțin toxică. Și noi și USR am făcut.”

Vicepreședintele din partea USR al comisiei speciale pentru legile justiției, Ion Stelian-Cristian, a explicat și el care este motivul pentru care partidul său apare alături de PSD, ALDE ȘI UDMR pe zeci de amendamente: ,,O anumită parte din amendamente sunt pur tehnice și ne-am asumat mai ales amendamentele de la CSM care nu reprezintă o problemă pentru independența justiției. Pe chestiunile sensibile nu am avut un punct de vedere comun cu al PSD-ului. Nu am avut o înțelegere cu PSD, am susținut amendamentele care nu reprezintă un pericol pentru independența justiției. Nu a susținut nimeni că toate prevederile din proiect sunt nocive.”

Sursă: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *