Actualitate

Legea privind AUTOSTRADA UNIRII, promulgată de Iohannis într-o ceremonie publică

Legea privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş – „Autostrada Unirii” a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis într-o ceremonie festivă, organizată la Palatul Cotroceni. Urmăriţi în direct imagini de la festivitate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită ”Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Proiectul a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri.

”Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiţii Autostrada Unirii, potrivit legii. De asemenea, va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *