Actualitate

LEGE – Pensionarii militari nu mai sunt obligati să returneze sumele primite in plus la recalculare

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, azi, 14 iunie, legea prin care pensionarii militari sunt scutiti de la returnarea sumelor obtinute pe perioada recalcularii pensiilor care ulterior s-au situat la un cuantum mai mic, propunerea fiind adoptata cu 184 de voturi “pentru”, 2 voturi “impotriva” si noua abtineri.

Potrivit initiatorilor, actul normativ afecteaza circa 26 de mii de pensionari care au obtinut venituri mai mari din pensii decat valoarea la care au ajuns in urma recalcularii, dupa decembrie 2010.

La momentul dezbaterilor, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a sustinut in plenul Camerei Deputatilor ca USL isi va lua angajamentul, in discutiile cu institutiile financiare internationale, pentru revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, incepand cu anul 2013.

Dobritoiu a sustinut in plenul Camerei Deputatilor proiectul de lege care instituie o “amnistie” pentru pensionarii militari care ar trebui sa returneze sume obtinute din pensii, peste nivelul recalculat, sume care au fost primite pe perioada recalcularii.

Camera Deputatilor este forul decizional la aceasta lege.
Sursa: Mediafax