Cultura

LECTURA – In Baia Mare lectura este la mare cautare. Zilnic, pragul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” este trecut de 500 de cititori

Cartile si lectura sunt la mare cautare in Baia Mare. Potrivit statisticilor furnizate, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare sunt inregistrati 26.000 de cititori active, dintre care 8.500 s-au inscris numai in acest an.

„La Biblioteca Judeteana din Baia Mare inca se mai citeste. Din numarul de 26.000 de utilizatori activi, in perioada ianuarie -septembrie, 8.500 sunt utilizatori noi. Cele mai solicitate titluri sunt la Sectia imprumut pentru adulti si la Sectia pentru copii putem mentiona titlul «Tata bogat, tata sarac» de Robert Kyosaki, «Ce ne spunem cand nu ne vorbim» de Chris Simion”, a declarat Stefan Selek, purtatorul de cuvant al Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare.

Pe langa cartile imprumutate pentru acasa, la institutie ajung zilnic sute de elevi, studenti si nu numai care consult, de asemenea, sute de titluri la Sala de lectura.

„La Sala de lectura, elevii si studentii pot consulta opere din bibliografia scolara. De asemenea domenii ca folclorul, medicina si ingineria alimentara. Iar la sala de periodice se pot consulta ziare locale si reviste si, bineinteles, legislatia e foarte ceruta. Iar la Sectia «American Corner» sunt foarte solicitate cursurile si ghidurile de conversatie de limba engleza”, a mai adaugat Selek.

Numai la sectia de imprumut pentru adulti este o medie de 500 de cititori pe zi, iar pragul bibliotecii este trecut si de cei care vin la activitati, sa imprumute carte si sa citeasca in Sala de lectura. Numarul lor este de 1.200–1.500 in fiecare zi.

Sursa: Ana Pop