Invatamant

Lecții de prevenire susţinute de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității la Liceul cu Program Sportiv

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au fost “detașați” în această săptămână la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Baia Mare. Nu pentru acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, ci pentru a susține lecții de prevenire cu elevii claselor IX – XII.


Astfel, în cele șapte ore de curs susținute de polițiști, peste 140 de elevi au fost beneficiarii informațiilor transmise în scopul prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Prin joc, dezbatere, completare chestionare sau proiecții de filme educative, s-au explicat noțiuni din domeniul juridic (infracțiunea, răspunderea penală, măsurile educative), s-au enumerat consecințele încălcării normelor de conviețuire socială și s-au oferit recomandări preventive.

Elevii Liceului cu Program Sportiv, alături de cei de la Colegiul Tehnic Transilvania și de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, sunt în acest an școlar beneficiarii unui proiect educațional susținut de polițiștii de prevenire, pentru siguranța tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *